Social

#eutanasiere #consiliu local #caini comunitari

Soarta maidanezilor, incredintata consiliilor locale

Viata cainilor comunitari din Romania va ramane la latitudinea consiliilor locale, care pot decide eutanasierea lor sau pot adopta alte solutii, in cooperare cu ONG-urile.

Deputatii din Comisia pentru administratie publica , amenajarea teritoriului si echilibru ecologic au decis sa acorde consiliilor locale dreptul de decizie asupra problemei maidanezilor.

Desi solutia propusa de deputati este sterilizarea si plasarea in adaposturi, consiliile locale vor putea opta pentru eutanasierea cainilor comunitari.

"Eu cred ca solutia este buna fata de legea trecuta. Am transferat responsabilitatea catre consiliile locale, cu posibilitatea de sterilizare sau eutanasiere pentru animalele care stau mai mult in tarcuri. Legea da posibilitatea de initiere de parteneriate cu ONG-uri. Consiliul Local in functie de banii pe care ii are va decide ce face cu cainii: fie ii sterilizeaza si le gaseste stapani, fie ii eutanasiaza dupa un anumit numar de zile, fie prelungeste termenul in care ii tine in tarcuri. Decizia apartine administratiei locale”, a declarat deputatul PDL Zanfir Iorgus pentru Realitatea.net.

Reprezentantii a 50 de ONG-uri de protectie a animalelor considera eutanasia o "metoda irationala, costisitoare, care a esuat lamentabil dupa ce-a fost aplicata timp de opt ani de zile si neconstitutionala ", potrivit EVZ.ro.

Crezi ca eutanasierea este o solutie viabila pentru problema cainilor comunitari?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea