Social

#somnambulism #sms #SMS somn

SMS-urile, un nou tip de somnambulism

Din ce in ce mai multe persoane trimit SMS-uri in timp ce dorm, fara sa isi aduca aminte a doua zi ca au facut acest lucru, arata un studiu realizat de cercetatorii americani.

Multe dintre aceste mesaje scrise in somn sunt insiruiri de litere ilogice, dar si texte corecte din punct de vedere logic, cat si gramatical, spun specialistii de la Universitatea Villanova din Pennsylvania.

Pentru a evita dezvoltarea acestui nou tip somnambulism, cercetatorii le recomanda persoanelor care au aceasta tendinta sa isi inchida telefoanele mobile atunci cand dorm, iar in cazuri extreme, sa le scoata din camera.

Totodata, pentru a avea un somn linistit, specialistii recomanda inchiderea tuturor dispozitivelor electronice din dormitor, precum calculatoare, telefoane mobile sau televizor cu cel putin o ora inainte de culcare, deoarece lumina acestora opreste producerea de melatonina, hormonul care induce somnul.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea