Social

Sloganul lui Gusa, refuzat de BEC

Biroul Electoral Central a respins, ieri, in unanimitate, semnul electoral al aliantei care il sustine pe Cozmin Gusa la alegerile pentru postul de primar general al Capitalei. Semnul PIN continea textul: „Lista lui Cozmin - Ne-am saturat cat ne-au furat". Reprezentantii PC si PNL in Biroul Electoral Central, Vald Hogea, respectiv Tudor Chiuariu, au propus respingerea semnului electoral al PIN Bucuresti pe motiv ca incalca ordinea de drept.

„Nu era vorba despre un semn electoral propriu-zis, ci despre un slogan electoral explicit", a precizat Vlad Hogea. El a mai spus ca o eventuala prezenta a semnului electoral pe buletinul de vot ar fi insemnat ca alegatorii ar fi avut in fata „un material de propaganda electorala", dupa termenul de incetare a campaniei electorale. „Acest slogan instituia prezumtia de vinovatie pentru toate celelalte formatiuni politice implicate in procesul electoral", a mai spus Hogea.

El a precizat ca BEC a acceptat semnul electoral al PIN - ursul carpatin.

Cozmin Gusa apreciaza decizia BEC drept ilegala, considerand ca este un gest politic. „Este evident ca e un gest politic prin care celelalte partide doresc sa ma sicaneze.

In acelasi timp, este o decizie ilegala, pentru ca, in felul in care unele partide au sageata, balanta sau fel de fel de fl ori, eu am ales, pe langa niste semne, si anumite cuvinte", a declarat Gusa.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea