Social

#marturii de cosmar # situatie ingrijoratoare #declaratii medici #ati

Situatii critice la ATI! Marturii de cosmar ale unui medic: “Alegem pe cine ducem la ATI”

Numeroasele cazuri de coronavirus din tara duc la producerea inevitabilului. Medicii sunt deja pusi in situatia in care sa aleaga cine intra la ATI si cine nu. Cu alte cuvinte, ii aleg pe cei care au mai multe sanse sa traiasca.

 

Acest cosmar dureaza deja de aproximativ trei saptamani pentru medicii de la Spitalul Judetean Ploiesti. Potrivit medicul primar Violeta Tanase, sefa UPU, sunt cel putin sase pacienti care au nevoie de ATI, dar locurile lipsesc. In momentul in care se elibereaza un loc, medicii trebuie sa alegeaga din pacientii care au nevoie de ATI.

Trebuie sa alegem dintre ei, in momentul in care se creeaza un loc sau doua in Terapie Intensiva, trebuie sa alegem dintre cei sase, de exemplu, care ar necesita ingrijire pe cel care pare cel mai indicat sa intre pe un loc eliberat.”

Intrebata de un reporter digi24.ro de cat timp sunt nevoiti sa ia aceste decizii, si daca dintre un tanar si un batran aleg persoana tanara, medicul a raspuns: “De doua-trei saptamani suntem in aceasta situatie critica. Ma intrebati pe mine ca persoana? Da. Nu stiu daca este o pozitie generala a colectivului, dar eu, ca medic, da (n.red. – il aleg pe cel tanar).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea