Social

#coronavirus #copii infectati #romania #copii #spitale

Situatie tragica in Romania! Spitalele, pline de copii infectati cu Covid-19. Ce se intampla la Spitalul la Grigore Alexandrescu, din Capitala

Situatia din spitalele din Romania este critica. Unitatile medicale sunt pline de copii infectati cu noul coronavirus.

Din cauza numarului tot mai mare de copii care ajung in spitale, la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala s-a decis extinderea sectiei Covid cu inca 15 paturi. 

In prezent, 10 copii sunt internati cu COVID-19 la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitala. Asta inseamna ca mai sunt libere doar 3 locuri, spitalul avand o capacitate de 13 locuri pentru copiii infectati cu virusul SARS-CoV-2, 5 dintre acesteafiind in sectia ATI si 8 in sectia Covid, potrivit realitatea.net. 

Medicii avertizeaza ca valul al treilea al pandemiei de coronavirus ii face vulnerabili pe copiii cu varste cuprinse intre 13 si15 ani.

Acestia - spun medicii - pot avea parte de o afectare pulmonara moderata, care poate avea insa efecte pe termen lung.

Pana in prezent, in spitalele din Romania sunt internati peste 160 de copii infectati cu COVID-19. Si mai grav este insa faptul ca, printre acestia, exista si copii intubati, lucru recunoscut chiar de ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Sursa foto: playtech.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea