Social

#ambulanta #desfiintare sisteme ambulanta #sistem regional de ambulanta

Sistemele judetene de ambulanta vor fi desfiintate

Secretarul de stat Raed Arafat a anuntat, in timp ce se afla la Ziua Clujului, ca sistemele judetene de ambulanta vor fi desfiintate, conform unui proiect al Ministerului Sanatatii.

Acesta a dezvaluit ca organizarea actuala se va transforma intr-un sistem regional de ambulanta ce va fi structurat in opt zone.

"Clujul ramane centru de regiune pe ambulanta. E benefic atat organizatoric, cat si operativ. Am mers pe centrele universitare care au capacitatea medicala mai mare si cu traditie in domeniu.

Ideea e sa reducem aspectele care fac din serviciul de ambulanta servicii separate”, a explicat secretarul de stat Raed Arafat.

Arafat a precizat, de asemenea, ca aceasta masura este necesara pentru a coordona mai usor serviciul de ambulanta.

"E mult mai usor sa coordonezi opt servicii de ambulanta. Avem experienta cu Bucuresti-Ilfov, iar acum urmeaza sa le cream pe urmatoarele sapte. E mai eficient sa lucrezi cu opt manageri decat cu 41 si exista o echilibrare a bugetului pe plan regional", a declarat secretarul de stat.

Sursa foto: bucurestiul.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea