Social

#musulmani #siria #imigranti #razboi civil #imigranti sirieni

Sirienii fug de razboi in Romania

Razboiul din Siria i-a facut pe cetatenii acestei tari sa inceapa sa se refugieze in state mai pasnice. Foarte multi sirieni au ajuns in Constanta, unde locuieste o numeroasa comunitate de musulmani. Altii au pornit insa mai departe, spre Germania sau Suedia.

In urma cu cativa ani, numarul sirienilor care doreau sa ramana in Romania era destul de mic, insa, odata cu izbucnirea conflictului armat, in Constanta au ajuns 350 de sirieni, ceea ce inseamna o zecime din totalul strainilor care vor sa se stabileasca in orasul de la malul marii.

Potrivit studiilor, Siria se regaseste printre tarile din care provin cei mai multi imigranti in lume, dupa Turcia si Republica Moldova. Cei mai multi imigranti sirieni au permis de scurta sedere, sustinand ca vin in Romania in interes de serviciu, la studii ori in vizita la rude, insa de aici pleaca in state europene, mai dezvoltate.

Sursa foto: libertatea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea