Social

Sinistratii din Myanmar sunt la limita supravietuirii

Junta birmana a cedat! Autoritatile de la Rangoon vor organiza in perioada imediat urmatoare o conferinta a donatorilor, unde tarile straine vor fi invitate sa ajute milioanele de sinistrati din zonele devastate de trecerea ciclonului Nargis.

Situatia acestor oameni care lupta pentru supravietuire se agraveaza de la o zi la alta. Principalele cauze sunt lipsa conditiilor minime de igiena, a apei potabile si a unui adapost adecvat. 

Bolile ii pandesc pe supravietuitori la fiecare pas. Focare de dizenterie si infectii respiratorii secera oamenii. Batranii abia supravietuiesc unor conditii greu de imaginat. Incapatanarea regimului militar birman de a tine departe ajutorul extern a agravat situatia. Putine au fost echipele straine ce au putut ajunge in delta Irrawaddy, cea mai afectata de ciclon, pentru a veni in sprijinul oamenilor. 

Britanicii au oferit truse de supravietuire unui numar de peste 70.000 de sinistrati. Dar acestea nu acopera decat o mica parte din necesar, asa ca s-a facut apel la trimiterea de noi ajutoare. Situatia este agravata si de vremea rea. Ploile torentiale pun in pericol viata celor slabiti. Multi dintre cei care si-au gasit adapost in corturi improvizate au inca rani vizibile, foarte greu de tratat si uneori fatale. 

Saptamana trecuta, la Rangoon a ajuns un transport de ajutoare, necesare ingrijirii a 140.000 de persoane, dar acestea au fost rapid epuizate. Acum, membrii asociatiilor umanitare fac eforturi pentru obtinerea altora. 

Junta militara aflata la conducere in Myanmar priveste cu suspiciune orice interventie straina, refuzand in cele ai multe randuri sprijinul extern. Putine echipe au primit viza de intrare pentru a interveni, lucru valabil si pentru convoaiele ce transportau alimente si obiecte de prima necesitate .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea