Social

Sindicatul „Solidaritatea“ se rafuieste cu Justitia si politicienii

In urmatoarele doua luni, sindicalistii vor aduna pe o lista toate pacatele justitiei galatene. Lista va fi trimisa, apoi, la CEDO.

Sindicatul Siderurgistilor Solidaritatea se simte nedreptatit de faptul ca greva generala, declansata in urma cu doua saptamani pe platforma ArcelorMittal Galati , a fost declarata ilegala. Drept repercusiuni la decizia instantei galatene, liderul Solidaritatea, juristul Gheorghe Tiber, a anuntat ca va organiza un mare miting.

Manifestatia va avea loc pe 1 mai, in fata Palatului de Justitie din Galati, acolo unde Tiber spune ca va aduce cel putin 1.000 de sindicalisti . Acest prim miting va fi semnalul de incepere a unei perioade de doua luni de pichetare a justitiei galatene. In toata aceasta perioada, declara liderul Solidaritatea, sindicalistii vor aduna si liste cu nemultumirile justitiabililor, documente pe care le vor transmite la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Manifestari anti-PSD, PNL si PD-L, in campania electorala

Pe 15 mai, sindicalistii galateni sunt hotarati sa vina cu 10 autobuze in Bucuresti, acolo unde urmeaza sa protesteze in fata Ministerului Muncii. Tinta principala a acestui protest este ministrul Paul Pacuraru, numit de Tiber „acest dusman al galatenilor”. Furia siderurgistilor s-a revarsat asupra ministrului Pacuraru din cauza ca acesta a facut presiuni pentru a nu le fi recunoscut „conflictul de interese” cu administratia combinatului.

In perioada campaniei electorale, sindicalistii vor picheta si sediile filialelor locale ale PSD, PNL si PD-L, partide despre care ei cred ca stau in spatele intereselor economice care le-au blocat greva generala. Nici administratia ArcelorMittal nu a scapat de furia sindicalistilor de la Solidaritatea.

25 de directori si sefi de sectie de la mai multe uzine componente ale combinatului siderurgic s-au ales cu plangeri penale la Parchetul local. Directorii sunt acuzati ca au facut presiuni asupra siderurgistilor si ca au manipulat opinia publica in vederea stoparii grevei.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea