Social

#codul muncii #sindicate #proteste

Sindicatele incep protestele impotriva Codului Muncii in 28 februarie

Marile sindicate pregatesc proteste incepand cu 28 februarie. Demonstrariile impotriva schimbarilor la Codul Muncii ar putea culmina cu greva generala.

Liderii de sindicat sustin solutia grevei generale din prima zi din prima zi in care presedintele primeste pentru promulgare proiectele Codului Muncii si Codului de dialogului social, potrivit Adevarul.ro.

Programul protestelor include pichetarea intrarilor in sediul Parlamentului, discutii cu deputatii din comisie, pichetari si vizite la domiciliu si la sediile PDL, UDMR, UNPR, minoritati , pentru depunerea solicitarilor sindicale, mitinguri in teritoriu, cu reunirea oamenilor pe drumurile europene sau nationale si greva de avertisment in ziua votului in Camera Deputatilor.

Sindicalistii vor protesta la nivel local in fiecare luni in perioada 28 februarie - 18 aprilie, prin mitinguri in fata prefecturilor si a primariilor.

Premierul Emil Boc a anuntat ca Guvernul si-ar putea asuma responsabilitatea in Parlamant pe Codul Muncii, daca aceasta cale de actiune este sustinuta si de grupurile parlamentare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea