Social

#sindicate #proteste

Sindicalistii vor picheta, incepand de miercuri, sediul guvernului

Peste 200 de sindicalisti vor picheta, de miercuri, in sediul guvernului , continuand astfel actiunile de protest prin care cer majorarea salariului minim la 540 de lei, a declarat, luni, pentru NewsIn, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu .

„Am hotarat sa intrerupem, de miercuri, pichetarile din fata ministerelor Muncii si al Finantelor, pentru ca, dupa o saptamana de proteste, nu am ajuns la nici un rezultat. Marti va fi ultima zi de pichetari si in tara, iar de miercuri vom protesta in fata Guvernului, pentru a cere majorarea salariului minim de la 500 la 540 de ei. Daca nici in urma acestor actiuni nu vom avea un raspuns din partea Executivului, vom face demersurile pentru organizarea unui miting in Capitala la care vor participa peste 20.000 de persoane”, a spus Petcu.

Liderul sindical a adaugat ca reprezentantii CNSLR Fratia si cei ai CNS „Cartel ALFA” se vor intalni, miercuri, cu Ministerul Muncii, Paul Pacuraru , pentru a se pune de acoord asupra modificarilor care ar trebui aduse Legii Contractului Colectiv de Munca (CCM), astfel incat salariul minim sa creasca, incepand din acest an, la 600 de lei.

Potrivit sindicalistilor, luni au fost organizate pichete in 12 judete, la care au participat aproape 600 de sindicalisti ai CNSLR Fratia si Cartel ALFA. Sediile Ministerului Muncii si cel al Finantelor au fost pichetate de aproape 100 de persoane.

Peste 1.000 de sindicalisti au participat, incepand cu 2 iulie, la pichetele organizate de CNSLR Fratia si Cartel ALFA in tara si in Capitala, pentru a protesta fata de decizia Executivului de a mentine salariul minim la nivelul de 500 de lei, cel putin pana la sfarsitul acestui an.

Potrivit ministrului Muncii, Paul Pacuraru, masura de inghetare a salariului minim a fost luata pentru ca "exista riscul de escaladare a inflatiei, ca urmare a cresterii salariale nesustinute de productivitatea muncii".

"Este problema confederatiilor sindicale si a patronatelor aceasta crestere salariala , iar Guvernul nu este factor de negociere in aceste discutii, ci doar mediator", a precizat ministrul Muncii. La randul sau, ministrul de Finante, Varujan Vosganian, a declarat ca singurii bani alocati la rectificarea bugetara vor fi pentru programe de investitii, nu pentru cresteri salariale .


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea