Social

Sindicalistii Renault au protestat alaturi de colegii de la Dacia

Cea de-a patra zi de greva la uzinele Dacia Pitesti a avut in prim-plan mitingul de protest al muncitorilor, desfasurat la Mioveni. Mai bine de 7.000 de salariati de la Dacia s-au adunat, ieri, in jurul orei 10.00, in fata Casei Sindicatelor din Mioveni.

La miting au participat, in semn de solidaritate cu angajatii de la Colibasi, sindicalistii de la Federatia Univers, sindicatele Postei Romane din Bucuresti, Dambovita, Dolj si Olt, filialele BNS Olt si Dolj, Sindicatul Automobile Craiova , Sindicatul Arcelor Mittal Galati.


In premiera la un protest al unor sindicate romanesti



au fost invitati si repre­zen­ tanti ai Sindicatului CGD Cleon Renault din Franta, care le-au vorbit grevistilor despre drepturile lor. Manifestantii au scandat lozinci precum "Unitate", "Nu plecam", "Respingem asuprirea francezilor" si "Hotii". Mitingul s-a incheiat in jurul orei 13.30, cand manifestantii au cantat si au dansat "Hora Unirii".

Dupa miting, adminis­tratia SC Automobile SA Pitesti le-a facut o noua oferta grevistilor. Patronatul a propus o crestere de 16,7% a salariului mediu brut, dar si o alternativa la lucrul in tura continua, respectiv constituirea unei a patra echipe care sa lucreze sambata si duminica. Aceasta propunere ar asigura fiecarui angajat o majorare a veniturilor cu cel putin 171 de lei net pe luna.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea