Social

#marius petcu #discutie sindicalisti premier #proiect buget #lipsa anexe

Sindicalistii din Educatie si Sanatate sunt nemultumiti de proiectul de buget

Aurel Cornea, liderul FSLI, a declarat ca profesorii nu sunt de acord cu majorarea in etape a salariilor si cer ca legea sa fie aplicata intocmai si 6% din PIB sa revina Invatamantului.

"Sindicatul meu si colegii mei din Educatie sustin in continuare ca trebuie respectata in totalitate clauza ca 6% din PIB sa mearga la invatamant si sa se respecte legea privind majorarea salariilor profesorilor . Din studiul proiectului trimis de Guvern nu rezulta totalitatea fondurilor, ne lipsesc cateva anexe de aceea asteptam cu mult interes sa ni se puna la dispozitie si acestea. Nu acceptam majorarea de 5% si mai tarziu de 33% pentru ca vrem sa se respecte legea", a mai precizat liderul sindical.

Cornea si-a exprimat dorinta de organizare a unei noi discutii cu Guvernul in zilele urmatoare pentru ca sunt multe neclaritati. "Daca nu vom obtine majorarea salariilor o sa ne consultam toate sindicatele din Educatie si dupa aceea o sa stabilim un punct de vedere unitar pentru a actiona soldidar", a mai precizat acesta.

Si liderul sindical Sanitas, Marius Petcu , a precizat ca vrea sa afle, in cadrul discutiilor de la Guvern, ce a retinut premierul in legatura cu masurile anticriza. "Nu credem ca masurile anticriza vor fi transpuse in fapte reale. Proiectul nu ne transmite mesaje clare cu bugetele alocate si nu stim care sunt procentele de majorare a salariilor. In ceea ce priveste taierea sporurilor trebuie sa discutam. Vrem ca ele sa se faca cu discernamant ca sa nu plece personalul calificat care se atrage foarte greu", a precizat acesta.

Liderul Sanitas a mai adaugat ca liderii sindicali nu au reusit sa se puna de acord in legatura cu neplata orelor suplimentare, avand pareri diferite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea