Social

CSM a declansat, ieri, o investigatie care il vizeaza pe noul adjunct al sefului PNA, Mircea Zarie, acuzat de procuroarea Constanta Cirstea, supranumita odinioara Silvia Conti, ca ar fi sprijinit activitatile ilegale ale lui Zaher Iskandarani.

Procurorul Constanta Cirstea din Timisoara, cea care in 1997 l-a arestat si trimis in judecata pe Zaher Iskandarani, a prezentat, ieri, in sedinta CSM , citeva documente care dezvaluie, asa cum sustine ea, adevarata fata a procurorului Mircea Zarie.

Cel mai important document scos la iveala de procurorul Cirstea este o nota informativa care reda o declaratie data in 2000 unui procuror timisorean de un fost cadru militar care, in anii 90, fusese insarcinat cu supravegherea retelelor mafiote pe care le coordona Zaher Iskandarani. In fata membrilor CSM, Constanta Cirstea a afirmat ca nota respectiva contine numele mai multor judecatori, procurori , politicieni, lucratori vamali si agenti ai serviciilor secrete care aveau legaturi cu Zaher Iskandarani si au favorizat actiunile acestuia. Nota arata ca in acest scop a actionat un grup de procurori din care facea parte si Mircea Zarie, care era atunci adjunct al procurorului general al Romaniei. In schimbul acestor servicii, Zaher le-a oferit tuturor sejururi in Grecia , apartamente, autoturisme, bani si bijuterii, a declarat Constanta Cirstea.

Ea a precizat ca nu poate sa redea integral continutul notei pentru ca sint aspecte ce vizeaza siguranta nationala, dar a predat documentul membrilor CSM. Constanta Cirstea l-a acuzat pe Zarie si de falsificarea si fabricarea unor documente menite sa o denigreze in fata opiniei publice si sa-i blocheze ascensiunea profesionala. Ea a depus la CSM mai multe documente in sprijinul acestor acuzatii. Procurorul Mircea Zarie a negat, ieri, ca ar fi avut vreodata legaturi cu Zaher Iskandarani si a considerat afirmatiile Constantei Cirstea drept tendentioase si nefondate. El a precizat ca, dupa ce va lua cunostinta de actele pe care Cirstea le-a depus la CSM, va analiza posibilitatea de a o chema in judecata pe procuroarea din Timisoara.

Constanta Cirstea a candidat impotriva lui Mircea Zarie pentru functia de procuror general adjunct in PNA. In final, Mircea Zarie a fost desemnat pentru acest post, dar a intimpinat o puternica opozitie in Sectia de procurori a CSM, unde a fost criticat pentru prestatia pe care a avut-o in perioada 1998-2001, cind a fost adjunct al procurorului general Mircea Criste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea