Social

SIF Moldova a "salvat" de la AVAS peste 3,5 milioane de dolari

Inalta Curte de Casatie si Justitie, sectia comerciala, a respins al saselea recurs formulat, in ultimele patru luni, de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) impotriva unei sentinte civile, din 2006, decisa de o instanta a Curtii de Apel Bacau intr-un proces cu Societatea de (SIF) Moldova Bacau.

AVAS solicitase, prin intermediul justitiei, obligarea SIF Moldova la plata sumei de 1,5 milioane de dolari, reprezentand valoarea unui neachitat pe care aparea mentiunea avalizarii de catre fostul Fond al Proprietatii Private ( FPP ) II Moldova, pe fundamentul caruia a aparut, apoi, actuala Societatea de Investitii Financiare din Bacau.

II Moldova condusa in momentul avalizarii de omul de afaceri Corneliu Iacobov. Instanta Sectiei comerciale si contencios administrativ a Curtii de Apel Bacau a respins, la finele anului trecut, actiunea AVAS, care s-a adresat, apoi, Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Decizia instantei supreme este irevocabila.

Ca urmare a castigarii si celorlate cinci procese cu AVAS avand "subiecte" asemanatoare, bilete la ordin avalizate de fostul FPP II Moldova, SIF Bacau " salveaza " pentru propriul buget 3.577.678 de dolari.

 

Pentru cele importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea