Social

Si presedintele s-a dat lovit cu bricheta

Populatia fotbalului este mai numeroasa decat populatia Academiei . Nu neaparat prin cei care joaca efectiv (in orice tara numarul de alergatori dupa basica intrece, de la faza maidan pana la arenele profesioniste, pe cel al doctilor Academiei), ci prin armata chibitilor.

Fanii Academiei sunt putini sau deloc. Fanii unei formatii de unsprezece insi imbracati in tricou, cu jambiere si izmene cu maneca scurta, colorate, sunt in numar urias si pot face revolutii stradale, incendia masini si alici, cu o bricheta din plastic, cum s-a intamplat recent, scafarlia unui cavaler al fluierului.

In lumea fotbalistica, intens condimentata prin fantezia injuraturii, jucatorul poate fi controlat la turloaie si dus pe targa la marginea gazonului. Nimeni nu suspina. E o prelungire a arenei romane si a luptelor de gladiatori . Cel slab de oase merita sa moara. Cu arbitrii este insa altceva. Arbitrul este sacru. El e singurul din fotbal care se cheama cavaler.

Ma rog, cavaler al fluierului. Calca tantos, si chiar daca este mai scund, uneori bondoc, mancat de calvitie , el se prezinta mai inalt prin autoritate .

 

Continuarea in Jurnalul National 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea