Social

#consumatori #droguri #ue #romania #ana

Si consumatorii de droguri romani emigreaza din Romania

Presedintele Agentiei Nationale Antidrog (ANA), chestorul Pavel Abraham , a declarat ca numarul de toxicomani din Romania s-a micsorat, pentru ca multi dintre acestia au emigrat in Europa de Vest .

Conform chestorului, aproximativ 7.000 de consumatori de heroina au emigrat in ultimii patru ani , informeaza Evenimentul Zilei. Chestorul a justificat prin aceasta afirmatie diferenta foarte mare dintre rapoartele ANA pe 2004 si pe 2008. Abraham a adaugat ca, in Romania, numarul consumatorilor de stupefiante "a crescut usor in ultima vreme". Conform studiilor, in 2003 aproximativ 24.000 de bucuresteni erau dependenti de heroina, in timp ce in 2007 numarul acestora a scazut la 16.000. "Despre aceasta diferenta, care intr-adevar este foarte mare, ne-au intrebat si colegii nostri de la Lisabona, dar explicatia este foarte simpla. Majoritatea celor peste 7.000 de consumatori, care reprezinta diferenta dintre numarul inregistrat in 2004 si cel de acum, au plecat din tara", a explicat Pavel Abraham. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea