Social

#sfaturi #canicula

Sfaturi pentru a va proteja de canicula

Vineri, in toata tara vremea a fost deosebit de calda, cu maxime ce au atins pragul caniculei in Campia Romana si in Lunca Dunarii.

Temperaturile cu pana la sase grade mai mari decat cele normale chiar si pentru inceputul lunii lui Cuptor sunt determinate de o masa de aer cald. Soarele a stralucit cu putere la ora pranzului, iar temperatura a crescut de la ora la ora. Intr-o astfel de situatie, o iesire in aer liber ar putea fi periculoasa, chiar si pentru un om perfect sanatos.

Asadar, cea mai buna solutie impotriva caniculei ar fi sa ramaneti in casa. Daca aveti aer conditionat , ar trebui sa reglati aparatul astfel incat temperatura din incapere sa fie cu 5 grade mai mica decat cea de afara. In cazul in care nu dispuneti de aer conditionat, tineti ferestrele inchise pe toata perioada cat temperatura exterioara este mai mare decat cea din locuinta.

Deschideti geamurile doar seara tarziu si dimineata devreme. Pentru a nu creste si mai tare temperatura din casa, stingeti luminile si inchideti orice aparat electro-casnic de care nu mai aveti nevoie.

Foarte important ar fi sa nu stati afara la orele amiezei, cand caldura devine aproape insuportabila. Pentru a diminua starea de disonfort termic, medicii spun ca hidratarea este esentiala. Asadar, consumati cel putin doi litri si jumatate de lichide, dar evitati sucurile care contin indulcitori si pe cele carbogazoase.

Este adevarat ca pe momentele va racoresc, dar, de fapt, contribuie la deshidratarea organismului si, in scurt timp, senzatia de sete revine. Ca sa va mentineti intr-o forma foarte buna puteti manca niste fructe proaspete, pentru ca ele sunt bogate nu doar in vitamine, ci si in apa.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea