Social

#pozitie fetala #adapost #sfaturi #cutremur #seism

Sfaturi de urmat in caz de cutremur

Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le urmati in caz de cutremur .

1. Nu va rezumati la va apleca sau ascunde sub diverse obiecte, de exemplu birouri sau masini, pentru ca riscul este foarte mare in aceste situatii.

2. Cainii, pisicile si copii mici se ghemuiesc uneori natural in pozitia fetala. Este un instinct natural de supravietuire . Cel mai sigur este sa va ghemuiti linga un obiect mare, de exemplu o canapea care se va comprima intr-o oarecare masura, dar care va lasa un gol langa el.

3. Cladirile din lemn sunt cele mai sigure cladiri in timpul unui cutremur, deoarece lemnul este flexibil si se misca cu forta cutremurului . Daca acea cladire din lemn se prabuseste, sunt create mari goluri de supravietuire. De asemenea, cladirile din lemn au mai putina greutate concentrata care se poate prabusi. Cladirile din caramizi se vor sparge in caramizi individuale. Caramizile vor cauza multe rani, dar mai putine trupuri zdrobite decat lespezile din beton.

 ( citeste continuarea in Antena 3 )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea