Social

# obiceiuri sfantul stefan # traditii si superstitii sfantul stefan #sfantul stefan

Sfantul Stefan: Traditii si superstitii. Ce trebuie sa faci astazi ca sa fii sanatos si sa ai spor in casa!

In fiecare an, pe 27 decembrie se sarbatoreste Sfantul Stefan. Peste 400.000 de mii de romani isi serbeaza astazi onomastica. Totusi, in aceasta zi trebuie sa tinem cont si de cateva obiceuri si traditii. 

O veche traditie, implinita in ziua praznicului, se refera la icoana care-l infatisaza pe mucenicul martir: crestinii care se confrunta cu probleme de sanatate sau se judeca de multa vreme cu persoane foarte orgolioase, este bine sa aduca in casa lor o icoana cu Sfantul Stefan, sfintita in aceasta zi.

In unele zone din Muntenia se prepara Painicile lui Stefan. Dintr-un aluat asemanator cu cel de cozonac, unse cu miere, se fac painici in forme rotunde. Aceste dulciuri, care amintesc de pietrele care l-au ucis pe Sfantul stefan, se sfintesc la biserica in ziua praznicului si se impart copiilor saraci, scrie click.ro.

De asemenea, de Sfantul Stefan, se prepara si se impart mucenici cu miere si nuca, care amintesc de moartea lui muceniceasca.

Pentru sporul casei si pentru sanatatea rudelor cu probleme mari de sanatate, trebuie sa-l cinstim pe Sfantul Mucenic stefan prin fapte bune, iar reconcilierile sunt binevenite in aceasta zi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea