Social

#traditii sfantul andrei # traditii si obiceiuri sfantul andrei #obiceiuri Sfantul Andrei

Sfantul Andrei: ce patesti daca muncesti astazi!

Ziua Sfantului Andrei este marcata de multe traditii, obiceiuri si superstitii. Iata ce nu ai voie sa faci cu niciun chip!

Astazi, adio, munca!

De Sfantul Andrei, traditia spune ca nu ai voie sa muncesti deloc! Este o zi in care trebuie sa te odihnesti, deoarece oamenii care isi cauta de lucru se pot imbolnavi, pot intampina o serie de necazuri.

Fara vorbe urate!

Persoanele care vorbesc urat in aceasta zi sau il manie pe Dumnezeu risca sa se inece sau sa aiba ameteli. De asemenea, astazi evita sa pomenesti lupii, ziua fiind cunoscuta in popor si ca Ziua Lupilor. Se spune ca aceste animale coboara din munti si ameninta copiii si gainile oamenilor de la tara.

Fara furci sau coase!

Tot traditia spune in noaptea Sfantului Andrei se inmultesc strigoii morti si vii pe ulite si iau coasele si furcile pentru a incepe batalia pentru suprematie. De aceea, gospodarii ascund uneltele pentru munca de camp in sure.

 


 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.