Social

#studenti #cazare #camine

"Serviciul secret" al cazarilor studentesti

In aceste zile, studentii din anii mai mari care au stat la camin peste vara trebuie sa elibereze camerele. Prioritate la cazare au studentii din anul intai. Mii de studenti s-au calcat ieri in picioare in campusuri, in speranta ca vor prinde un loc de cazare.

La o universitate din Iasi, 11.000 de studenti s-au batut pe 5.800 de locuri de cazare, iar la Craiova, bodyguarzii i-au calmat pe studenti cu spray-uri lacrimogene.

Agitatie mare, ieri, in campusurile universitare din tara. Studentii care au depus cerere de cazare au asaltat secretariatele facultatilor pentru a primi repartitie.

La Universitatea "Al.I. Cuza" din Iasi, 11.000 de studenti se bat pentru 5.800 de locuri, iar la Universitatea Tehnica "Gh. Asachi" (UTI) cererile de cazare depasesc cu 800 numarul locurilor. „Deficitul este cauzat de intrarea in reparatii a doua camine, T21 si T6, dar si de numarul mare de studenti inmatriculati in anul I", a declarat Gheorghe Gheorghita, administratorul campusului „Tudor Vladimirescu ".

Daca studentii din primii si ultimii ani au avut prioritate la cazare, tinerii din ceilalti ani, dar si restantierii, au ramas la coada. „De ieri astept un raspuns de la decanat. Am avut si multe restante, dar am dat cateva zilele trecute. Cu toate astea, nu mi-au dat loc", a zis Cristian Gardicean, student in anul IV.

Continuarea in Adevarul


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea