Social

#serbia #diplomatie #ambasada

Serbia retrimite diplomatii in tarile pro-Kosovo

Schimbarea de stafeta de la carma Executivului de la Belgrad, care i-a oferit sansa presedintelui Boris Tadic sa aiba ca mana dreapta un premier tot cu o viziune proeuropeana, isi face tot mai simtita prezenta in actiunile pe plan extern ale Serbiei.

Chiar daca ministrul sarb de Externe, Vuk Jeremic, s-a intalnit, ieri, cu omologul sau rus, Serghei Lavrov , pentru a se asigura ca Moscova continua sa sprijine Belgradul in boicotarea inde­pendentei Kosovo, auto­ri­ta­tile sarbe pregatesc masuri care dovedesc o abordare mult mai realista a problematicii provinciei. Mai precis, ambitia Belgradului de a deveni stat candidat UE a devenit o prioritate mult mai mare decat batalia pentru Kosovo.

Ambasadorii in Franta, Germania, Marea Britanie, Belgia, Italia, dar si din SUA, retrasi dupa recunoasterea Kosovo, ar putea fi recon­firmati. Vuk Jeremic a indicat ca posibilitatea ca Serbia sa-si reconfirme ambasadorii va fi discutata cu presedintele Boris Tadic si, in cazul in care va fi pusa in practica, va influenta situatia a aproximativ 20 de diplomati .

„Prioritatile politice ale noului guvern sunt integrarea Serbiei in UE, continuarea luptei diplo­matice pentru apararea suve­ranitatii si pastrarea integritatii teritoriale”, a spus Jeremic, subliniind ca tara sa este gata sa discute cu toate partile implicate, inclusiv cu liderii de la Pristina , pentru a rezolva impasul in care se afla Kosovo.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea