Social

#criza fgazelor #alimentare gaze #furnizare gaze #serbia

Serbia primeste gaz din Ungaria si Germania

Situatia din Serbia, provocata de criza ruso-ucraineana, se normaliza treptat, vineri, datorita gazului oferit de Ungaria si Germania, in baza unor acorduri incheiate joi.

In provincia Voievodina, din nordul tarii, grav afectata de criza gazelor , a putut fi repus in functiune sistemul de incalzire centralizata joi seara , cand au ajuns primele livrari din Ungaria, informeaza AFP.

Astfel, in mai multe orase unde fusese sistata caldura, printre care Novi Sad , Zrenjanin, Pancevo, Kikinda si Vrsaci, situatia revenise aproape in totalitate la normal vineri. "Gazul din Ungaria ne-a permis sa reluam incalzirea" in Voievodina, a spus Dusan Bajatovici, directorul companiei sarbe Srbijagas.

Ungaria a anuntat joi ca va furniza pana la doua milioane de metri cubi de gaz pe zi Serbiei. De asemenea, presedintele sarb Boris Tadici a declarat joi seara ca si Berlinul va livra Belgradului cate trei milioane de metri cubi de gaz pe zi. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea