Social

#serbia #raport #tpi #perspectiva #europeana

Serbia considera ca raportul TPI ii va bloca perspectivele europene

Reprezentantii Guvernului sarb s-au declarat pesimisti in legatura cu rezultatele pe care le va avea vizita de luni a procurorului TPI , Serge Brammertz.

Aceste pareri sunt bazate pe faptul ca Serbia nu a inregistrat nici un progres in ceea ce priveste prinderea lui Ratko Mladici , fostul lider militar al sarbilor-bosniaci, informeaza AFP. Aceasta vizita de doua zile "nu va aduce nimic, pentru ca Mladici nu este la Haga", la tribunalul penal international (TPI) pentru fosta Iugoslavie, a declarat ministrul sarb pentru cooperarea cu TPI, Rasim Ljajici.

"Nu avem nicio urma care sa duca la Ratko Mladici", inculpat de TPI in 1995 pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii , pentru rolul avut in razboaiele din Bosnia. "Fara Mladici la Haga, Olanda va continua sa blocheze aderarea noastra la UE, responsabilii olandezi ne-au spus acest lucru in urma cu doua saptamani", a adaugat Ljajici, precizand ca "intreaga comunitate internationala este interesata doar de un rezultat concret". 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea