Social

#eric holder #procuror general #barcak obama

Senatul SUA amana confirmarea procurorului general propus de Obama

Comisia judiciara a Senatului american a anuntat miercuri ca va organiza, la cererea membrilor sai republicani, o noua audiere a lui Eric Holder in vederea confirmarii sale in functia de secretar al justitiei sau Procuror General, pentru care a fost desemnat de Barack Obama.

Aceasta noua audiere a fost fixata pentru 28 ianuarie, a precizat intr-un comunicat presedintele democrat al Comisiei judiciare a Senatului, Patrick Leahy.

Comisia trebuie sa se pronunte asupra desemnarii lui Holder inaintea unui vot in plen al Senatului, care va confirma sau nu numirea, informeaza AFP.

"Sunt foarte dezamagit, dar republicanii au acest drept, iar aceasta numire istorica trebuie amanata", a comentat Leahy. El a catalogat numirea drept istorica pentru ca Holder ar fi primul procuror general de culoare.

Holder fusese audiat pentru prima data in 15 ianuarie. Republicanii au cerut amanarea dupa ce si-au exprimat ingrijorarea fata de criticile exprimate de el in ceea ce priveste folosirea torturii in interogatoriile desfasurate de americani.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea