Social

Senatul declara Rosia Montana rezervatie arheologica si naturala

Senatul a adoptat luni un proiect legislativ prin care Rosia Montana devine rezervatie arheologica si naturala, infiintand Administratia rezervatiei, ca organismm care evalueaza starea resurselor naturale ale zonei si emite acordurile de mediu, in scopul protectiei, conservarii si restaurarii zonei.

Proiectul prevede ca prin rezervatie se intelege zona geografica in care sunt incluse si vestigiile arheologice, Rezervatia Rosia Montana fiind supusa „unui regim de administrare special, in scopul protectiei, conservarii, restaurarii si punerii in valoare stiintifica si turistica”.

 Pentru administrarea patrimoniului Rosia Montana se infiinteaza Administratia Rezervatiei, institutie publica cu personalitate juridica, avand sediul in comuna Rosia Montana, subordonata Ministerului Culturii, Ministerului Internelor si Ministerului Agriculturii.

Actul normativ arata ca, la propunerea Administratiei Rezervatiei, Ministerul Culturii si Ministerul Agriculturii emit norme privind desfasurarea diferitelor activitati economico-financiare, de turism si agrement pe teritoriul rezervatiei, in vederea conservarii mediului si siturilor, a prevenirii poluarii mediului si perturbarii echilibrului ecologic.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Experti It

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: 8 functii ignorate ale smartphone-ului care iti imbunatatesc considerabil viata

Experti It

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Experti It


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.