Social

#sua #george bush #senat #investigatie

Senatul american va investiga erorile mandatului Bush

Senatorul democrat Patrick Leahy, presedintele Comisiei pentru afaceri juridice a Senatului american, a anuntat ca, la inceputul lunii martie, va fi discutata deschiderea unei anchete asupra derivelor judiciare din anii presedintiei George W. Bush.

Leahy a declarat intr-un discurs in Senat ca "nu trebuie sa ne temem sa descoperim ceea ce am facut, daca dorim sa ramanem o natiune vigilenta atat in ce priveste securitatea noastra nationala, cat si Constitutia ", informeaza Romania Libera.

Senatorul vrea infiintarea unei comisii independente pentru anchetarea legalitatii actiunilor guvernamentale, in special cele de pe teritoriu american, din perioada administratiei Bush.

Asociatiile de aparare a drepturilor omului si-au intensificat solicitarile privind deschiderea unei anchete. Ascultarile telefoanelor autorizate fara mandatul justitiei sau al Congresului, tortura in interogatoriile antiteroriste sau demiterea unor procurori din motive politice sunt subiectele cele mai dezbatute in legatura cu incalcarea drepturilor omului.


Presedintele american, Barack Obama considera ca "nimeni nu este mai presus de lege" si secretarul de stat american, Hillary Clinton, a declarat ca "promovarea drepturilor este un element esential al politicii noastre externe".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea