Social

#respindere #reexaminare #legea pensiilor

Senatul a respins cererea de reexaminare a Legii Pensiilor

Senatul a respins ieri cererea de reexaminare a Legii pensiilor inaintata de presedintele Traian Basescu. Presedintele Senatului , Mircea Geoana, a supus la vot solicitarea sefului statului privind reducerea varstei de femei de la 65 la 63 de ani, insa aceasta nu a fost aprobata, neintrunind 69 de voturi, necesare in cazul unei legi organice.

Inaintea respingerii cererii, senatorii acceptasera amendamentul formulat de senatorii Toni (PSD) si Cristian Radulescu (PDL), care stabilea ca varsta de pensionare pentru femei este de 63 de ani si de 65 de ani pentru barbati, asa cum solicitase si presedintele Traian Basescu.

Proiectul va merge la Camera Deputatilor, cu raport de respingere, Camera fiind for decizional.

Legea pensiilor a fost adoptata de Parlament la mijlocul lunii septembrie, insa seful statului a refuzat sa o promulge din cauza articolului care prevede egalizarea varstei de pensionare pentru femei si barbati, la 65 de ani, pana in anul 2030. Traian Basescu a retrimis legea in Parlament cu propunerea de modificare a varstei de pensionare pentru femei la 63 de ani.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea