Social

Senatorii vor sa mute Catedrala Neamului

Senatorii din Comisia de aparare ar vrea sa mute amplasamentul constructiei Catedralei Manturii Neamului cu 100 de metri mai spre sud, din cauza ca impiedica folosirea unor obiective importante. Patriarhia Romana spune ca locatia nu se va modifica.

Senatorii din Comisia de aparare au constatat, in urma unei discutii cu seful Statului Major General, Eugen Badalan , ca amplasarea Catedralei Mantuirii Neamului pe Dealul Arsenalului, in perimetrul cuprins intre Palatul Parlamentului si MApN, va impiedica folosirea unor obiective de importanta deosebita. In acest sens, s-a recomandat mutarea amplasamentului constructiei cu 100 de metri spre sud, in cadrul aceluiasi perimetru. "Catedrala nu se va muta pentru ca nu are de ce, va fi construita pe mai putin de un hectar", a declarat Parintele Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. Acesta a precizat ca terenul este cunoscut, iar obiectivele de importanta majora despre care vorbeste seful Statului Major vor fi cuprinse in parcul catedralei. Intr-o adresa depusa la Biroul Permanent al Senatului, presedintele Comisiei pentru aparare, Ioan Talpes , afirma ca la aceasta concluzie s-a ajuns in sedinta de saptamana trecuta, la care a luat parte si generalul Eugen Badalan. In adresa se arata ca lucrarile pentru amplasarea Ansamblului Arhitectural catedrala mantuirii neamului in perimetrul cuprins intre Palatul Parlamentului si Ministerul Apararii Nationale "ar face inutilizabile o serie de obiective de importanta deosebita pentru securitatea nationala, aflate deja in functiune in perimetrul respectiv".

INFORMARE. Comisia a decis, cu unanimitate de voturi, ca seful SMG sa-l informeze "de urgenta" pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, in calitatea sa de comandant al fortelor armate si presedinte al CSAT, "in vederea luarii unei hotarari". "Ulterior, in concordanta cu hotararea presedintelui, se va solicita avizul Ministerului Apararii Nationale", se mai precizeaza in scrisoare. Talpes a solicitat si amanarea avizului privind realizarea amplasamentului arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, pe care trebuie sa il dea Comisia de aparare din Senat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea