Social

Senatorii PNL reclama lipsa proiectiei multianuale a bugetului CNAS

Senatorii PNL apreciaza ca actualul proiect de buget pentru 2004 , pentru serviciile medicale, a fost construit eronat, intrucat lipseste proiectia multianuala a bugetului Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate /CNAS/, a afirmat marti senatorul liberal Corin Penciuc, in cadrul unei conferinte de presa.

Senatorul Penciuc reclama faptul ca in constructia bugetara nu s-au luat in calcul toate sursele de venit. In acest sens, el a dat ca exemplu soldul contului curent, de 6.000 miliarde lei, la finele anului 2003, suma care nu este reportata pentru 2004, in timp ce creantele agentilor economici sunt luate in calcul doar ca sursa limitata.

Principala deficienta sustinuta de liberali la capitolul "Cheltuieli" este subdimensionarea acestora cu aproximativ 20.000 miliarde lei, intrucat MFP a aprobat suma de 64.151 miliarde lei, in timp ce CNAS a proiectat un necesar de 84.927 miliarde lei.

In opinia senatorului liberal Penciuc, actualul buget destinat Sanatatii nu acopera decat sase luni din necesarul anului 2004, ceea ce va genera disfunctionalitati majore in cadrul serviciilor medicale, cu atat mai mult cu cat se subfinanteaza serviciile de sanatate publica.

Pe de alta parte, PNL apreciaza ca ordonatorii de credite vor fi in imposibilitate de a-si gestiona bugetul prin decizia de a transfera arieratele din 2002 si 2004 catre bugetul din 2004, fara insa ca acestea sa fie incluse in fila de buget.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea