Social

#legea cetateniei modificata #senatori juristi lege

Senatorii juristi au modificat Legea cetateniei

Comisia juridica a Senatului a stabilit miercuri acordarea cetateniei romane prin injumatatirea termenelor legale pentru situatia in care solicitantul investeste in Romania sume care depasesc un milion de euro, reducand astfel suma de cinci milioane propusa de Guvernul Tariceanu .

Conform legislatiei in vigoare, cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani sau investeste in Romania sume de milioane de euro, informeaza NewsIn.

Ordonanta de urgenta a Guvernului Tariceanu a mentionat ca aceste termene pot fi reduse pana la jumatate in cazul in care solicitantul este o personalitate recunoscuta pe plan international, este cetatean al unui stat membru UE, a dobandit statut de refugiat potrivit prevederilor legale in vigoare ori a investit in Romania sume care depasesc 5.000.000 euro.

Senatorii juristi au redus aceasta valoare la 1.000.000 de euro. De asemenea, Comisia juridica a introdus si amendamentul prin care persoanele care au domiciliul sau resedinta in strainatate pot depune cererea de redobandire sau de acordare a cetateniei insotita de actele care dovedesc indeplinirea conditiilor prevazute de lege la misiunile diplomatice ori oficiile consulare competente, dupa domiciliul sau resedinta solicitantului. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea