Social

#Nelu Tataru #cazuri noi #stare de urgenta #ministrul sanatatii

SEMNAL de ALARMA pentru romani! Nelu Tataru: Daca vor fi 10.000 de cazuri intr-un interval de 3-4 zile se impune starea de urgenta

 

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a atras atentia! Romania ar putea reveni la starea de urgeta daca numarul de cazuri noi de coronavirus va ajunge la 10.000 intr-un interval de 3-4 zile, la nivelul intregii tari.

 

Ministrul a afirmat ca Romania nu a depasit inca primul val al pandemiei.

"Nu instituim starea de urgenta doar pentru doua zile in care am avut un numar crescut de cazuri de peste 500. Instituim acea stare de urgenta, care este apanajul presedintelui, in contextul in care avem o perioada cu transmitere accentuata, la un moment dat, o crestere a numarului de cazuri exponential, poate si dublari de la o zi la alta, intr-un context in care transmiterea comunitara este accentuata.

Altceva e sa apara zece mii de cazuri intr-o saptamana- jumatate, doua si alta e sa apara zece mii de cazuri in patru-cinci zile. Atunci este impunerea unei stari de urgenta. In conditiile in care avem aceste zece mii de cazuri in trei-patru zile la nivelul intregii tari se impune starea de urgenta, cand avem aceste zece mii de cazuri in trei orase diferite atunci carantinam acele orase," a declarat ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, potrivit Agerpres.

Nerespectarea regulilor de distantare duce la o transmitera comunitara

Nelu Tataru  a explicat ca nerespectarea regulilor de distantare fizica duce la o transmitera comunitara accentuata a noului coronavirus.

"De patru saptamani a urmat o crestere usoara, progresiva, pe care ne-am asumat-o in contextul acestor relaxari, dar nu era numai partea noastra, este si partea de colaborare a celorlalti. Din cauza nerespectarii unor reguli am putut vedea si o transmitere comunitara accentuata. Acele aglomerari urbane, ca a fost litoral, ca a fost Valea Prahovei, au dus spre extensia acestui nou numar de cazuri. O crestere care a fost progresiva accelerata in ultimele doua saptamani," a adaugat ministrul Sanatatii.

Nou record! Cele mai multe cazuri de coronavirus in ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategica a anuntat joi unnumar record de cazuri noi deCovid-19. Astfel, in ultimele 24 de ore, s-au inregistrat 614 cazuri de imbolnaviri. Pana pe 9 iulie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea