Social

#forme severe coronavirus # pacienti hipertensiune #coronavirus #hipertensiune

Semnal de alarma! Pacientii cu hipertensiune fac forme severe de coronavirus

Beatrice Mahler, managerul Institutului "Marius Nasta", trage un nou semnal de alarma cu privire la evolutia cazurilor de coronavirus. Potrivit acesteia, pacientii care sufera de o boala frecventa in randul romanilor fac forme grave de coronavirus.

 

Mai mult, Beatrice Mahler atrage atentia ca toamna va fi dificila deoarece numarul de cazuri noi va fi in continua crestere, o crestere care se observa si la nivel european, nu numai in Romania.

"E ingrijorator ca numarul de cazuri raportate in ultimele doua zile este in crestere iar Bucurestiul este pe primul loc.

Ingrijorator este ca la Institutul Marius Nasta numarul pacientilor cu forme moderate si severe reprezinta 80% din totalul celor internati, nu neaparat la terapie intensiva, dar care au nevoie de oxigen.

Majoritatea au comorbiditati, dar surprinzator este ca forma severa de coronavirus daca au, de exemplu, o hipertensiune pe care, de regula, o trateaza si nu necesita spitalizare.

Exista riscul sa creasca numarul de cazuri, vedem tendinta nu doar la noi, ci si in Europa. Europa a intrat in valul doi, din pacate noi pornim in aceasta directie de pe o pozitie care nu ne avantajeaza deloc, cu numar mare de cazuri. Toamna va fi extrem de dificila", a declarat la Digi24 Beatrice Mahler.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea