Social

#institutul matei bals #adrian streinu-cercel #boala mortala #vaccinare #vaccin #poliomielita

Semnal de alarma! O boala mortala va reaparea in Romania!

Adultii din Romania care nu s-au revaccinat impotriva poliomielitei in ultimii 10 de ani sunt in pericol, avertizeaza seful Institutului Matei Bals, Adrian Streinu Cercel. Riscul este cu atat mai mare cu cat in Ucraina au fost inregistrate doua cazuri de poliomielita.

Poliomielita este o boala infectioasa, transmisibila, care produce invaliditate severa si deces. Copiii din Romania sunt vaccinati gratuit la doua, patru, 11 luni si la sase ani.

"Imunizarea este pe viata, dar trebuie facut cate un apel. Cei care nu s-au mai vaccinat pot fi in pericol. Toti suntem expusi", a declarat Adrian Streinu Cercel, potrivit realitatea.net.

"Exista posibilitatea unei campanii de recuperare pentru vaccinul polio. Si in Ucraina se intampla acelasi lucru", a precizat Alexandru Rafila, reprezentantul OMS in Romania.

 

Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda ca 95% din populatia unei tari sa fie vaccinata. La noi, rata de vaccinare impotriva poliomielitei era inainte de 1989 de 98%. Acum, autoritatile estimeaza ca rata a scazut la 88%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea