Social

#coronaviru #varianta coronavirus # varianta delta #semnal de alarma #medici

Semnal de alarma al medicilor! Varianta Delta are "capacitatea de a masca receptorii Spike"

Medicii trag un semnal de alarma in ceea ce priveste infectia cu tulpina Delta. Potrivit acestora, noua varianta a coronavirusului are capacitatea de a-si masca proprii receptori Spike, ceea ce o face si mai agresiva. Tocmai de aceea, aceasta varianta ii afecteaza atat pe cei care au trecut prin boala, dar si pe cei care s-au vaccinat. Diferenta este insa ca cei vaccinati fac forme mult mai usoare sau asimptomatice ale bolii.

 

”Sunt studii publicate recent in revistele stiintifice care indica unele modificari pe unele teritorii ale proteinei Spike ce nu doar ca ii cresc capacitatea de a infecta si capacitatea de transmitere a infectiei dar, se pare ca au si capacitatea de a masca acesti receptori Spike pe anticorpii pe care ii avem formati in corp, iar acest lucru creste riscul de infectare la persoanele care au trecut prin boala dar si la cei vaccinati.

Este normal sa ne intrebam de ce, daca avem anticorpi, mai facem boala.

Se pare ca aceasta capacitate a virusului de a-si masca aceasta proteina Spike de care se leaga anticorpii si practic blocheaza virusul fac ca aceasta varianta Delta sa fie altfel si sa aiba potential de infectare mare.

Insa, din ceea ce vedem in Europa si in tarile in care vaccinarea a atins un procent important din populatie, spitalele nu par sa aiba probleme de asistenta a pacientilor cu infectie SARS-COV-2, in acest moment.

Avem un impact social important, pentru ca persoanele infectate trebuie sa se izoleze, economic, medical, dar nu la capitolul pierderi de vieti omenesti care pana la urma ne intereseaza cel mai mult. Cel putin la persoanele vaccinate, riscul sa faca o forma severa este extrem de mic iar din datele de pana acum infectia s-a produs la persoanele cu o imunitate scazuta la care vaccinul nu a putut sa produca o cantitate necesara de anticorpi”, a explicat, pentru ziare.com, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutlui Marius Nasta din Bucuresti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea