Social

#alerta sanitara #carne infectata #carne de pui #pui #salmonella

Semnal de alarma! 100 de tone de carne de pui, infestata cu Salmonella!

Autoritatitile trag un semnal de alarma si anunta ca aproximativ 100 de tone de carne de pui infestata cu Salmonella au fost depistate de inspectorii sanitari-veterinari in mai multe hypermarketuri din tara.

 

Marfa se afla pe rafturi si era comercializata, prin urmare o mare parte dintre aceasta se afla deja pe mesele romanilor.

Este vorba despre carnea de pui si pipotele de pui congelate, aduse din Polonia. 

Inspectorii ANSVSA au aplicat sanctiuni de 300.000 de mii de lei lanturilor de magazine. Daca magazinele respective vor comercializa in continuare produse periculoase activitatea acestora va fi suspendata.

Carrefour a retras pipotele de pui de la vanzare

Anuntul vine la o zi dupa ce Carrefour a retras pipote de pui in care s-a descoperit Salmonella. Anuntul a fost facut miercuri pe site-ul ANSVSA

“Va informam ca societatea COPANEX S.R.L. a initiat retragerea de la comercializare a produsului „PIPOTE PUI 500G „, ca urmare a evidentierii prezentei Salmonella Enteritidis in produs. CARREFOUR ROMANIA S.A. retrage de pe piata si recheama de la consumatori urmatorul produs cu datele de identificare Lot/DLC: 080921 / 15.06.2022”, a transmis, miercuri, ANSVSA.

Salmonella poate provoca afectiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).

Se recomanda persoanelor care detin produse din lotul descris mai sus sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le duca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat.

Contravaloarea produselor va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal.”, se arata pe site-ul ANSVSA.

Salmonella produce toxiinfectii grave

Salomonella este o bacterie care odata ce ajunge in organismul uman produce toxiinfectii grave, in special in randul copiilor si al varstnicilor.

Bacteria poate fi insa distrusa in timpul procesului de gatire. Prin urmare medicii ne sfatuiesc sa preparam carnea de pui foarte bine, la minim 70 de grade Celsius, astfel incat sa fie patrunsa in totalitate, iar bacteriile sa fie distruse.

De asemenea, suprafetele de lucru si ustensilele care au intrat in contact cu carnea de pui trebuie dezinfectate foarte bine.

Sursa foto: freepik.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea