Social

Securitate maxima pentru flacara olimpica

Torta purtata de guvernatorul capitalei Indoneziei s-a stins din motive tehnice .

Flacara olimpica a sosit in noaptea de luni spre marti la Jakarta , in Indonezia, dar nu a putut fi vazuta decat de 5.000 de persoane, care au avut acces in incinta stadionului national Bung Karno numai pe baza de invitatii. Peste 2.000 de politisti au fost defasurati pentru a proteja torta de eventuale atacuri, tinand la distanta manifestantii protibetani.

Guvernatorul Jakartei, Fauzi Bowo, a fost primul care a transportat torta, care s-a stins dupa cateva secunde, cel mai probabil din motive tehnice. Flacara a fost reaprinsa si si-a continuat drumul pe un traseu redus la maximum.

Flacara olimpica a fost purtata in Indonezia de douazeci si patru de persoane, printre care s-au numarat vedete de televiziune si artisti . Dintre sportivii participanti la stafeta , cei mai multi au fost jucatori de badminton, singurul sport in care Indonezia straluceste pe plan international. Printre ceilalti purtatori ai tortei s-au numarat ambasadorul Chinei la Jakarta, precum si ministrul indonezian al turismului.

Manifestanti retinuti


Politia indoneziana a dispersat ieri un grup restrans de manifestanti protibetani, cu cateva ore inainte de trecerea flacarii olimpice prin Jakarta. Cel putin noua manifestanti, printre care si un cetatean olandez, au fost retinuti de politisti. Jakarta reprezinta a cincea etapa a traseului asiatic al flacarii olimpice, dupa Islamabad, New Delhi, Bangkok si Kuala Lumpur.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea