Social

#secretul longevitatii #longevitate #fericire

Secretul longevitatii, descoperit. Cat de simplu este sa traiesti mai mult

Secretul longevitatii ar putea sa se afle mai degraba in interiorul mintii decat in restul trupului, arata un studiu britanic, publicat recent in revista The Lancet, scrie dailymail.co.uk.

 

Beneficiile pe care le au asupra longevitatii stilul de viata echilibrat, dietele sanatoase si practicarea cu regularitate a exercitiilor fizice sunt deja cunoscute de cercetatori. Un studiu recent a descoperit faptul ca persoanele care simt ca au un scop in viata traiesc, in medie, cu 2 ani mai mult.

Studiul a fost realizat pe un esantion de 9.050 de cetateni britanici, cu o varsta medie de 65 de ani.

Cercetatorii de la University College din Londra, in colaborare cu cercetatorii americani de la Universitatea Princeton si Stony Brook University, au analizat "factorii care determina fericirea" - sentimentul de detinere a controlului, cel de a avea un scop in viata si sentimentul de utilitate.

Pe parcursul acestui studiu, desfasurat pe durata a opt ani si jumatate, doar 9% dintre persoanele aflate in categoria voluntarilor cu cele mai ridicate scoruri in privinta factorilor mentionati au decedat, in comparatie cu procentul de 29% inregistrat in categoria persoanelor care au obtinut cele mai mici scoruri.

Dupa ce au fost luati in considerare si alti factori, precum fumatul si bolile existente, voluntarii cu cele mai mari scoruri au prezentat un risc cu 30% mai mic de a muri pe durata studiului. In medie, ei au trait cu doi ani mai mult decat restul participantilor.

Sursa foto: fabfitfun.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea