Social

Secretele Ford

14 anexe ale contractului de privatizare a Daewoo au ramas secrete . Comisia de privatizare a considerat „secrete de serviciu“ ajutorul de stat, datoriile companiei, dar si lista sumelor pentru plata reprezentantilor statului in AGA si in consiliul de administratie .

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si reprezentantii Ford au decis ca anumite sectiuni din contractul de privatizare a fabricii de autoturisme de la Craiova sa ramana secrete. Numai ca sunt secrete si anexele care, in mod normal, raportat la Legea liberului acces la informatiile publice, ar trebui sa fie date publicitatii. Presedintele Traian Basescu a dezaprobat, in timpul vizitei de vineri, la Primaria Craiova , includerea in lista de secrete a 13 dintre cele 35 de anexe ale contractului de privatizarea a Automobile Craiova (ACSA) cu Ford. „Sunt 13 anexe secrete ale contractului.

Unele dintre ele, in mod corect, ar trebui sa ramana secrete, precum planul de afaceri sau camera de informare. Orice informatie care ar fi putut scapa din planul de afaceri ar fi avut o contrapondere in planul de afaceri al competitorilor. Insa, e de discutat daca trebuie sa ramana secrete salariile membrilor romani din consiliul de administratie sau planul de mediu. Nu inteleg de ce atata secretomanie “, a declarat presedintele tarii. (continuarea in Gazeta de Sud)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Gazeta de Sud 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea