Social

#Horatiu moldovan #testare coronavirus #secretar stat

Secretar de stat: 30.000 de romani vor fi testati pentru a calcula gradul de imunizare a populatiei

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Horatiu Moldovan, anunta un plan de testare a imunizarii populatiei la Covid-19. Testarea se va face dupa depasirea maximului epidemiei si se va aplica pe un esantion de 30.000 de romani.

"Vom testa populatia, sa vedem ce procent s-a infectat cu coronavirus, pe varste, pe regiuni. Exista mai multe formule de esantionare, Intitutul National de Sanatate Publica va decide cum se va face aceasta testare", a declarat Horatiu Moldovan, la Digi24.

Testarea, dupa depasirea maximului epidemiei

Acesta a precizat ca testarea va avea loc dupa faza de maxim a epidemiei, pentru ca in etapa in care inca se inregistreaza cazuri nu se pot obtine rezultate relevante.
Secretarul de stat a spus ca INSP va conduce aceasta testare, iar Ministerul Sanatatii va pune la dispozitie infrastructura necesara. 

"Probabil vor fi testate 30.000 de persoane, pe esantioane de varsta, ca sa vedem cati s-au imunizat la Covid-19," a specificat Horatiu Moldovan.

Teste rapide mult mai precise

Horatiu Moldovan a spus ca au aparut teste rapide mult mai precise, aprobate de OMS, care vor fi folosite si in Romania, pentru a reduce cat mai mult marja de eroare.

Romania se afla de cateva zile sub pragul de 200 de cazuri noi pe zi, prag depasit duminica (n.r. - 24.05.2020), cand s-au inregistrat 213 cazuri. Horatiu Moldovan afirma ca o singura zi de crestere nu reprezinta motiv de ingrijorare, dar masuratorile trebuie continuate.

"Nu putem trage o concluzie dupa o singura zi. Daca se va mentine si zilele urmatoare cresterea, trendul de la o zi la alta, se poate pune problema unor masuri mai severe. Cresterea poate fi consecinta relaxarii, poate fi pura intamplare," a adugat Moldovan.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea