Social

Sechelariu eliberat

Magistratii Tribunalului Bucuresti (TB) au respins, ieri, propunerea Parchetului National Anticoruptie privind arestarea preventiva a fostului primar al Bacaului, Dumitru Sechelariu, a lui Dorinel Ifrim - sef al Serviciului Cadastru din Primaria Bacau si Laurian Lucas - fost viceprimar al Bacaului, la jumatate de ora dupa expirarea ordonantei de retinere a celor trei. Motivul pentru care judecatorii au respins cererea procurorilor a fost lipsa de probe si faptul ca lasarea lui Sechelariu in libertate nu constituie un pericol social .

Cantecul de lebada al PNA
Avocatul lui Sechelariu, Catalin Dancu, a declarat la iesirea din sala ca acesta este ultimul dosar politic instrumentat de PNA si cantecul de lebada al conducerii acestei institutii. "Daca Sechelariu nu era pus in libertate, Parchetul National Anticoruptie putea continua seria acestor dosare. O data cu decizia judecatorilor, decizie corecta, cred ca vom avea parte de demisii ale unor inalti functionari din PNA", a spus Dancu. El a precizat ca anchetatorii nu au nici un fel de probe la dosar, iar faptul ca au emis ordonanta de retinere pe numele lui Sechelariu si a celorlalti doi si au cerut arestarea in aceste conditii, arata modul in care s-a lucrat la acest dosar. "PNA a spus ca Sechelariu are interdictie de a parasi tara. Neadevarat. Am solicitat oficial sa mi se spuna daca are interdictie si mi s-a raspuns, negru pe alb, ca nu a avut niciodata interdictie de a parasi Romania", a spus el. Dancu a aratat ca in cererea Parchetului National Anticoruptie catre Tribunalul Bucuresti, in care se solicita emiterea mandatelor de arestare pentru cei trei, procurorii au folosit termenul de baron local. "Este inadmisibila aceasta formulare. Nu se poate ca intr-un act oficial procurorii sa-l numeasca baron local". "Apreciat de o buna parte dintre cetateni pentru preocuparile sale in ceea ce priveste reparatiile drumurilor, spitalelor, etc., Sechelariu a fost catalogat totusi de catre mass-media drept un baron local...", se arata in actul trimis de PNA Tribunalului Bucuresti. Un alt lucru criticat de avocatul fostului edil al Bacaului a fost faptul ca anchetatorii au sustinut ca "lasarea acestuia in libertate este de natura sa creeze un sentiment de frustrare in opinia publica raportat la riposta ce trebuie data de legea penala". "Este inadmisibil ca un procuror sa spuna asa ceva. Arestarea este o masura exceptionala si se aplica numai in cazuri exceptionale. Sechelariu nu este pericol public , nu s-a sustras audierilor. Cum poate sa ceara PNA arestarea unui om invocand faptul ca lasarea lui in libertate creeaza frustrare opiniei publice. Aplicam legea sau ne ocupam de sentimentele de frustrare", a spus Dancu.


Sechelariu sustine ca dosarul s-a facut la comanda
La ora 16.30 Dumitru Sechelariu a iesit din sala de judecata . "Tin sa multumesc Justitiei care a facut dreptate. Acum s-a facut dreptate. Am fost umilit de procurii Parchetului National Anticoruptie. Inainte de al treilea mandat de primar au intervenit mari oameni politici din stat pentru care eram un ghimpe. Dosarul acesta s-a facut la comanda politica. Stiu cine a vrut sa ma vada dupa gratii, dar nu vreau sa-l numesc acum. Dosarul s-a facut dupa sloganul "Paine si circ". Am fost un primar bun si foarte corect. Politic, poate m-am distrus singur, poate nu sunt facut pentru politica, dar ca primar, mi-am facut treaba", a declarat Dumitru Sechelariu.


"Cer ajutorul presei"
Fostul primar a adaugat ca ancheta a fost "o incercare a cuiva de a i se gasi ceva, la o comanda a cuiva", dar nu a dorit sa nominalizeze nici o persoana. Intrebat care au fost conditiile din arest, el a raspuns ca exista oameni care poate sunt obisnuiti cu astfel de conditii, dar ca el a fost umilit. "Au vrut sa ma umileasca si asta ma doare cel mai rau. Vreau sa cer ajutorul presei pentru a se face dreptate pana la capat", a spus el.

PNA a anuntat ca va ataca cu apel decizia instantei Tribunalului Bucuresti de a-l pune in libertate pe Dumitru Sechelariu, considerand-o "nelegala si netemeinica".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea