Social

#bogati #sebastian lazaroiu #ajutor social # stiri politica

Sebastian Lazaroiu: 40% dintre cei mai bogati romani primesc ajutoare sociale

Sebastian Lazaroiu , ministrul Muncii, a declarat, marti, ca peste 40% dintre cei mai bogati romani beneficiaza de ajutoare sociale , conform unor date furnizate de Institutul National de Statistica, scrie realitatea.net.

"Exista familii bogate care beneficiaza de ajutoare sociale. Cred ca avem suficient de multi saraci ca sa nu mai inventam altii. Trebuie legi si mecanisme care sa intarească controlul inspectiilor sociale, pentru a reorganiza sistemul", este de parere Lazaroiu.

El a mai spus ca exista peste 300.00 de gospodarii, respectiv 1,2 milioane de romani, ale caror venituri sunt compuse in proportie de 50% din ajutoare sociale, restul de bani provenind din alte surse.

"De ce ar mai munci acesti oameni daca jumatate din veniturile lor provin de la bugetul de stat? Prin noua lege a asistentei sociale, pe care o vom promova din toamna, vrem sa activam aceste persoane, vrem sa le indemnam sa-si gaseasca un loc de munca", a mai spus ministrul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea