Social

#Sebastian Ghita a fost prins #sebastian ghita #belgrad #serbia #Sebastian Ghita arest

Sebastian Ghita a fost prins, dupa patru luni de cautari, in Serbia

Sebastian Aurelian Ghita a fost prins la Belgrad, dupa patru luni de cautari. Fostul deputat era dat in urmarire cu mandat de arestare, in doua dosare penale. Acesta a disparut in urma cu aproape patru luni, de sub supravegherea politistilor de la Directia Operatiuni Speciale si a fugit din tara.

Fostul deputat a fost dat in urmarire pentru: dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, folosirea de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si conducerea unei masini fara permis.

Alaturi de fostul parlamentar au fost trimisi in judecata si fosti sefi de politie si procurori din Prahova

In plus, in iulie 2015, Sebastian Ghita si fostul primar al Ploiestiului, Iulian Badesc, au fost trimisi in judecata de catre DNA in dosarul in care procurorii il acuza pe Ghita ca i-a dat lui Badescu o casa pentru a primi finantare de la bugetul local pentru asociatia Basket Club Asesoft.

Totodata, Sebastian Ghita este urmarit penal in alte doua dosare. Este vorba de cauza privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania in 2012 si dosarul in care Iulian Hertanu, cumnatul fostului premier Victor Ponta, este acuzat de fraude cu fonduri europene si alte infractiuni, potrivit mediafax.ro.

Sebastian Ghita a fost prins in cursul noptii in Belgrad, Serbia. Acesta avea infatisarea schimbata, documente false de Slovenia, si era insotit de fratele sau, Alexandru Ghita. Acesta din urma, avea asupra lui documente reale.

Potrivit autoritatilor, extradarea lui Sebastian Ghita ar putea dura de la cateva zile la maximum o luna.

"Autoritatile sarbe au avut toate informatiile in asa fel incat sa il poata retine. Procedurile de extradare sunt specifice, in acest moment statul sarb, prin politie, deruleaza proceduri specifice in sensul ca vor intocmi un dosar penal pentru ca a prezentat documente false, pasaport sloven. Dupa finalizarea acestor proceduri, urmeaza procedura de extradare care se deruleaza prin Ministerul Justitiei. in momentul in care va fi finalizata procedura de extradare, politia romana se va deplasa in Serbia si se va ocupa de activitatile specifice de insotire, de aducere in Romania. In acest moment, el este sub autoritatea politiei sarbe", a declarat ministrul de interne, Carmen Dan, pentru Digi24.

Sursa foto: euractiv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea