Social

Seara de vis in Giulesti

Duelul antrenorilor romani din Cupa UEFA, Razvan Lucescu - Ladislau Boloni , a fost castigat de primul, Rapid impunandu-se in fata celor de la Rennes cu 2-0. Giulestenii au inceput mai bine jocul si ar fi putut deschide scorul din minutul cinci, dar Niculae nu a reusit sa profite de gafa portarului Pouplin. Niculae avea sa mai rateze doua ocazii bune de a marca, dar desprinderea pe tabela de marcaj a venit cu trei minute inainte de pauza. Buga i-a pasat lui Niculae, iar acesta a reluat din voleu, de la marginea careului. Dupa pauza, Rennes a avut sansa sa egaleze in urma unei greseli a lui Marius Constantin, dar Frei a trimis mingea in bara. Rapid si-a marit diferenta pe tabela in minutul 67, cand armeanul Karamian a centrat de pe partea stanga, iar Buga a marcat dupa o lovitura de cap. Elevii lui Razvan Lucescu au avut mari emotii in finalul partidei, pentru ca Briand a trimis iarasi in bara, pentru ca apoi Maftei sa scoata de pe linia portii. In celalalt meci al grupei, Stuttgart a pierdut pe teren propriu, scor 0-2, partida disputata impotriva celor de la Sahtior.
Spectatori putini in tribune
Desi Rapidul s-a aflat la prima partida in grupele Cupei UEFA, doar 12.000 de fani au venit pe stadionul Valentin Stanescu, din Giulesti. Insa acestia au creat o atmosfera extraordinara, lucru recunoscut si de Boloni . Rennes, in schimb, a fost sustinuta de aproximativ 20 de suporteri, care au fost cantonati la tribuna I. Acestia au fost tot timpul supravegheati de catre agenti imbracati in civil si, pe tot parcursul meciului, au fost destul de linistiti. Mai mult, impresionati de coregrafia si scandarile giulestenilor, francezii au filmat in permanenta manifestarile galeriei Rapidului. In ceea ce-l priveste pe George Copos, finantatorul a venit cu o jumatate de ora inainte de fluierul de start si i-a condus la oficiala pe oaspetii sositi din Franta. Incantat de evolutia baietilor lui Razvan Lucescu, Copos a anuntat ca doreste sa-i premieze pe rapidisti cu cate 10.000 de dolari in cazul in care reusesc sa treaca de faza grupelor. Mai mult, Copos a fost la vestiare si i-a felicitat pe fotbalisti, lucru rar intalnit la patronul Rapidului.

"A fost un joc exceptional facut de baieti, este meritul lor, au demonstrat inca o data ca au valoare. De fiecare data cand au jucat impotriva unor adversari puternici nu au fost inferiori. Acest 2-0 reflecta realitatea din teren, insa sunt doar trei puncte, nu am castigat nici o competitie. Pentru a ne califica, mai trebuie cel putin o victorie"
Razvan Lucescu

"Nu m-a surprins Rapidul pentru ca vazusem cateva meciuri si stiam la ce trebuie sa ne asteptam. Rapid a meritat victoria, mai ales prin entuziasmul jucatorilor. Echipa care a avut mai mult entuziasm a facut diferenta. A reusit sa marcheze un gol, care a fost ca un balon de oxigen si care a tinut pana la finalul meciului. Arma principala a Rapidului este acest entuziasm, care vine si din vestiar, acolo unde este meritul lui Razvan"
Ladislau Boloni

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea