Social

#cuplu #relatie #partener matinal

Se trezeste devreme dimineata? Sunt sanse mari sa te insele seara! STUDIU

Persoanele carora le place sa se trezeasca devreme si sa fie foarte active in primele ore ale diminetii prezinta o predispozitie mai mare pentru a-si insela partenerii de viata, arata un studiu citat de bbc.co.uk.

Psihologii americani au descoperit ca persoanele matinale si cele nocturne prezinta niveluri diferite de onestitate, in functie de momentul preferat al zilei. Potrivit studiului, exista o anumita legatura intre alegerile etice si ceasurile biologice ale participantilor.

Cercetatorii au examinat comportamentele a aproape 200 de persoane. Voluntarii participau la teste ce implicau jocuri si rezolvarea unor probleme, fara sa stie ca nivelul lor de onestitate era de fapt parametrul care ii interesa pe organizatorii studiului.

Specialistii au descoperit faptul ca oamenii tind sa fie mai onesti atunci cand programele lor de munca se potrivesc cu cronotipurile lor, mai exact cu momentele in care, spre exemplu, isi doresc cel mai mult sa doarma sau cu perioadele din zi in care se simt mai energici. Astfel, persoanele matinale sunt "mai etice" in timpul diminetii, prezentand o predispozitie mai mare pentru a-si insela partenerii de viata si pentru a adopta comportamente "mai putin morale" dupa lasarea serii. In schimb, "noctambulii" sunt mai onesti seara.

Sursa foto: fthis.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea