Social

#majorare pret calatorii #calatorii ratb #ratb # transport in comun

Se scumpeste transportul in comun! Cat va costa o calatorie!

Pretul unei calatorii nu a mai fost majorat de 8 ani! In aceste conditii, tariful de 1,3 lei pentru o calatorie cu RATB nu mai este unul real, iar potrivit expertilor Autoritatii Municipale de Reglementare a Serviciilor Publice, acesta ar putea ajunge la 2,1 lei.


“A fost o simulare in care noi am plecat de la actualul tarif, care nu are o fundamentare economica corecta, pe de o parte, si, pe de alta parte, n-am putut tine cont doar de influenta indicelui mediu al preturilor de consum, cum prevede legislatia, pentru ca in acest interval mare de timp au aparut o multime de influente in costurile unitare, inclusiv ale furnizorilor de utilitati si de piese de schimb. A trebuit sa tinem cont in simulare si de costul mediu unitar generat de toate schimbarile de TVA, de preturi, de tarife, pretul la combustibil, la energie, la piese de schimb. Asa am ajuns la 2,1 lei, dar a fost inca un argument care sa ne ajute sa sustinem ideea ca o actualizare a tarifului la transportul local in Bucuresti nu trebuie si nu poate, economic vorbind, sa se faca prin ajustare, ci printr-o noua fundamentare, a argumentat Ioan Radu,expert in cadrul AMRSP.

“Cea de-a doua problema care dupa parerea mea pune in real pericol transformarea regiei in societate este lipsa, cel putin in acest moment, a unei evaluari a patrimoniului public si privat care a fost dat de CGMB in administrare regiei pentru prestarea serviciului public de transport local”, a precizat Ioan Radu, potrivit Agerpres.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea