Social

# companii taxi #pret calatorii taxi #companii de taxi #tarif taxi #taxi

Se scumpeste calatoria cu taxiul! Vezi cat va ajunge pretul pe kilometru

Nemultumite de faptul ca de ani in sir tariful curselor cu taxiul a ramas neschimbat, companiile de taxi au anuntat ca in curand vor creste pretul calatoriilor. Potrivit metropotam.ro, taximetristii ar putea impune o taxa minima pentru o cursa de 10 lei.

Viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea, a declarat ca nu se poate impune o astfel de taxa, arata sursa citata. Cu toate acestea, se pare ca patronii firmelor de taxi au gasit un tertip pentru a obtine aceasta suma chiar si pentru cele mai scurte curse.

Astfel, se vorbeste ca ei ar urma sa impuna 5 lei tarif de pornire, iar apoi pretul pentru un kilometru parcurs sa creasca de la 1,39 lei, cat este in prezent, pana la 1,60-1,75 lei. Exista deja cateva companii care practica un tarif mai mare decat cel stabilit de comun acord. Spre exemplu, la Taxi Millenium 2000 pretul este de doi ani la nivelul de 1,75 lei pe kilometrul parcurs.

In prezent, o lege a taximetriei se afla in Parlament, spre adoptare.

Sursa foto: wallwidehd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea