Social

#nutritie #alimentatie #alimente periculoase

Urmezi o dieta sanatoasa? S-ar putea sa te inseli! Iata ce spun expertii

Crezi ca obiceiurile tale alimentare sunt fara cusur? Ar fi bine sa te mai gandesti inca o data! Rodney Biton, profesor emerit de biochimie la Universitatea John Moores din Liverpool, anunta ca are noi dovezi asupra influentei nefaste a unora dintre cele mai populare feluri de mancare din lume.

Piureul de cartofi se numara printre noile alimente periculoase datorita zaharului eliberat de cartof in timpul fierberii. Conform profesorului Biton, procesul de fierbere si zdrobire a cartofului elibereaza o cantitate cu 25% mai mare de zahar decat un cartof prajit. In mod similar, piureul de mere contine mai mult zahar decat un mar servit crud.

Carnea prajita se doveste extrem de periculoasa, indiferent de uleiul in care este scufundata. Uleiul incins produce peroxizi lipidici, compusi toxici pentru organism. Este recomandat sa adaugi putina apa in tigaie in momentul in care prajesti carnea, pentru a reduce temperatura uleiului.

Nici vegetarienii care consuma tofu nu scapa de amenintarea dietelor nesanatoase. Acestia se expun riscului de a acumula cantitati insemnate de acid fitic, care impiedica organismul sa absoarba unele minerale esentiale: calciu, magneziu, fier si zinc. Periculoase se dovedesc si iaurturile cu fructe, milkshake-urile si inghetata, bogate in fructoza.

Sursa foto: rachelhoch.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea