Social

#pensie romani #pensie #legea pensiilor #lege

Se schimba legea! Multi romani raman fara pensie!

Ministerul Muncii pregateste noi schimbari in ceea ce priveste legea pensiilor. Noile modificari vor lasa multi romani fara venituri la pensionare.

Ministrul Lia Olguta Vasilescu propune ca persoanele care nu au cotizat cel putin 10 ani nu vor mai primi pensie. Acestia vor avea in schimb statut de asistati sociali.

Schimbarile sunt facute pentru a evita ca persoanele care au nu au cotizat minim zece ani la stat sa primeasca aceeasi pensie ca cei care au cotizat 15-20 de ani.

"Vom scoate din randul pensionarilor pe cei care nu au cotizat 10 ani, cei care nu au un stagiu minim de cotizare de 10 ani, adica cei cu pensia minima. Culmea este ca cei cu pensia minima i-au prins din urma pe foarte multi care au cotizat 15-20 de ani si care sunt tot pe la suma de 500-600 de lei.

Ei vor avea un fel de statut de asistat social si vor fi intr-o legislatie proprie. Pentru acestia, de la 1 iulie, pensia creste la 640 de lei, dar atentie: nicio alta pensie din Romania, inclusiv pentru cei care au cotizat mai mult de 10 ani, nu va scadea sub 640 de lei", a mai spus Lia Olguta Vasilescu, potrivit kanald.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea